NŐI KÖRÖK

Szépséged van, vagy Fényed?
Pasid, Szeretőd, Imádottad vagy magányod… Akarásod, vagy Hatásod?

Elismerést Vágysz, vagy figyelmet Adsz? Az boldog, aki az időszerű működést gyakorolja.

Támaszkodj!
Mások
Tapasztalataira

Női Körrel sokkal könnyebb az Élet.

6-12 fős
NŐI KÖRÖK

EGYÜTTÉRZŐ
ŐSZINTESÉG

TAPASZTALAT
ALAPÚ MUNKA

MI EZ?

Tapasztalataikat őszintén megosztó nők együtt haladó csoportjai. 

Ha nincs minden rendben, akkor valamit nem jól értesz, átvered magad.  A Női Kör abban segít, hogy az időszerű lépést felismerjük, és meglépjük. Értsd jobban, hogy mi történik Veled, hogy tisztábban láss – a helyes tett automatikus lesz.

Modern kori fonót adunk, hogy minden nő kapcsolódhasson egy „Teri nénihez”. 

KIKNEK SZÓL?

Akkor gyere, ha úgy érzed, hogy volna mit másokkal megbeszélned.    

A Cél, hogy haladj. A Női Út három nagy korszaka: (1) Tudatlan, (2) Tudatos, (3) Céltudatos – a három nagy  Cél: (1) Megfelelés, (2) Szabadság, (3) Küldetés. Az elsőben nem akarunk segíteni. Utána nem tud más jobban segíteni, mint mi.  

Várunk, ha egy meg akarod mutatni, és/vagy, ha Lenyűgöző Férfit szeretnél!

MIRE JÓ?

A Női Körök az élet kihívásait segítenek legyőzni. 

Napjaink népbetegsége, hogy egyedül próbáljuk kihívásokat megoldani, holott nők az emberiség fennállása óta támaszkodnak egymásra, a fonódban. Mi ezt hozzuk vissza. Mert nagyobb rá a szükség, mint valaha.  

Köztünk tapasztaltabbakhoz kapcsolódva kaphatsz segítséget a kihívásaidhoz. 

A NŐ ÚTJA

A Női Út lényege, az Erő. A nő fel KELL fedezze – értsd: meg KELL tapasztalja – az Erejét, hogy aztán Adni-Áldozni tudja. 

Amihez túlzásba kell az önközpontúságban ess…  ami a középső, a Királynő korszak. Tapasztalni KELL, hogy ez hova vezet – a nő Sárkánnyá kell váljon, mielőtt Társ lehet. 

Közösség nélkül ez sokkal többi idő. Mások mindenképp befolyásolnak. Helyes tehát tudatosan megválasztani a közösséget, akiktől akarod, hogy hassanak Rád. 

TÁRS vár Téged, és ez Biztos.
Ha nem Látod: abba tegyél munkát, hogy ALKALMAS legyél! 

Dolgozol magadon, évek óta már, könyvek, EZOTÉRIA és terápia után most EGY NYELVET BESZÉLŐ női csapatnak örülnél? Vagy most vágsz bele? Jó lenne egy hely, ahol nem csak elméletben értenek?  … Kéthetente várunk.

a Találkozók rendje

Ki mint vet, úgy arat… Tegyél magadba Jó Munkát – és Lelkesítő Férfi, Működő Kapcsolat, Boldog Élet lesz a jutalmad!

Amikor csatlakoztam nagyon hamar rájöttem a közösség hasznára. Egyetlen poszt elég volt, hogy lássam, milyen sokat tud segíteni az, hanem a saját fejedben pörögsz. Nagyon jó érzéssel töltött le, hogy hasznosnak találták a hozzáaszólásaimat, megéléseimet. Jó volt hasznára lenni az embereknek. Ferenczi Orsolya titulusa egy hosszúnevú cégnél

Régebb óta kihívás, hogy engem megtaláló nők hogyan tudnának egymással kapcsolódni – évek óta téma, hogy női körök szerveződjenek.

Örömmel jelentem, hogy belevágtunk. 

Mert minden másnál fontosabbnak érzem, hogy minél több embernek legyen személyes támogató csoportja – az EGY LEGNAGYOBB, mert  legelhanyagoltabb felelőssége a modern embernek, hogy kikre számít, kikkel, kapcsolódik, kikkel osztja meg a „titkait”. Én a női kört ajánlom szülők és barátnők helyett. Mert szülők és barátnők aligha oldották meg hasonló helyzetet, tehát jó válaszaik sem lehetnek… vak vezet világtalant.

Női Körök szervezőivel érdemes a kihívásaidról beszélj. Garatálom.  

Joós István

ALAPÍTÓ

CSOPORTJAINK

A Női Kör alkalmakat a Humania platformon találod – ahol pár kattintással tudsz csatlakozni is.

A Női Kör tagok bármely csoportot látogathatják. 

Részvételi díj (amennyiben van) a csoport szervezőjének fizetendő.

Női Körök Lista

Díja

önkéntes

lásd GYIK

A gomb megnyomása után:

  1. Google Form nyílik meg, ahol e-mailedet megadva tudsz jelentkezni
  2. heti tájékoztatás megy (új időpontok, klubestek, programok, stb.)
  3. szervezői szándék esetén meghívunk Discord szerverünkre is (zárt fórum)

IGAZ BESZÉD x ÉRTŐ KÖZÖSSÉG

=

TISZTULÓ ÖNKÉP

=

EGYRE HELYESEBB TETTEK

=

TÁRS + BOLDOGSÁG

Gyakori Kérdések

Résztvevők és majdani szervezők figyelmébe. 

Igen, hogy elgyere… ezen túl más nincsen. Mindenkit és bárkit szívesen látunk, az első alkalommal ráadásul ingyenesen.

(Ha a Női Út mélyebb magyarázata és az EGO JÓGA elmélete is érdekel, akkor erre a Joós István féle „Női Út Folyamat” online kurzus a legjobb.)

Tapasztalt és figyelmes nők, akik általában már legalább a 6. mérföldkőnél (tehát a „Ráció Halála” körül) tartanak a női úton. 

Nem. Akkor jössz, amikor akarsz, mint egy edzőterembe. A csoportok kéthetente találkoznak, de ha Neked havonta elég jönni: is teljesen rendben van. 

Az mentor, akit valaki mentorának választ. És kész. Bármely tag lehet mentor, amint valaki mentorának felkéri, és ő ezt elfogadja. 

Nem tudjuk. A mentorok általuk meghatározott egyéni díjazás ellenében végzik a mentorálást: szolgálat jelleggel, ami ingyenes – vagy hivatásként, pénzért. Mentoraink „külsősök” számára is elérhetők hamarosan a Humania platformon. 

Bárki. Csoportot bárki indíthat, de az ajánlásunk, hogy
(1) mielőtt csoportot hirdetsz, gyere el valamelyik működő csoportba,
(2) jelezd felénk szándékodat, és mi segítünk indulni (ld. következő FAQ téma)
(3) a hatodik mérföldkőnél – „Sárkány” – legalább tarts, mielőtt csoportot indítanál,
(4) István által vezetőknek tartott találkozón legalább havonta vegyél részt.

Hirdesd meg! És kész. Új csoport úgy születik, hogy egy lelkes szervező meghirdeti, ÉS erre emberek eljönnek. Aztán, amikor jónak látod: értesíts minket is, hogy fel tudjuk tüntetni az Általad életre hívott csoportot is az oldalon az alkalmak között!

… ennyire egyszerű.
De másrészt persze mégsem.

Sikeres csoport indításának lépései, eddig tapasztalatunk alapján:  

1. jelentkezéskor (fenti gomb) pipáld be, hogy esetleg indítanál 
2. meghívunk a csoportvezetők zárt Discord közösségébe
3. ott megtalálod a felkészítő anyagokat, ezeket nézd át  
4. találj magadon kívül még egy embert, aki eljönne
5. keress(etek) helyszínt, tűzz ki időpontont
6.a hívd meg, akiket akarsz (ismerősök, barátok)
6.b hirdesd meg nyilvánosan (Facebook vagy plakát)
7. tartsátok meg az első alkalmat (konkrét segédanyagokat adunk) 
8. a második vagy harmadik alkalomra hívjatok meg minket
9. István (vagy Tamás) elmegy hozzátok, és részt vesz
10. videó készül Veled, hogy bemutassunk Téged (ha szeretnéd)
11.a az Álatalad tartott alkalom kikerül itt az oldalra (videót linkeljük) 
11.b István is meghirdeti (és posztolja a videót, ha nincs ellenedre) 
12. havonta egyszer érdemes jönni a budapesti csoportvezető találkozóra

FONTOS, hogy ne csoportvezetőként gondolj magadra! Kezdetben semmiképp, mert túl nagy súly – „ki vagyok én ehhez”, „nincs is papírom róla”, stb. – hanem: sokkal inkább szerevezőként. A csoport szervezője a rend fölött őrködik, ami a résztvevők biztonságát szavatolja. Az alkalom „levezénylésének” egyszerű szabályai vannak, és könnyen tudod majd követni őket. 

FONTOS továbbá az is, hogy az is tapasztalatunk, hogy ingyenes csoporttal érdemes kezdeni. Amihez tehát tagdíj sem kell az elején. Megfigyelésünk, hogy abból lesz jó sport, ha valaki csakugyan segíteni akar a környezetében. Ebből pénz is szokott lenni. Másrészt, aki pénzért vagy sikerért vagy elismerésért vág bele: általában csalódik.  

Megtisztelő, hogy érdeklődsz!

Természetesen. Sőt akár nem is kell tudjunk róla. Szívesen és nagy örömmel adjuk a „játékszabályokat”, ha csak a baráti társaságod életébe szeretnél egy kis színt hozni oly módon, hogy havonta egyszer vagy kétszer „női kört” tartotok magatoknak. Akár társasjátékként is gondolhatsz erre az egészre… És persze, hogy nem kötelező itt szerepeljen, nem kell idegenek számára nyitott legyen a csoportod.

De mennyire! Pontosan úgy, ahogy a baráti kör számára szervezett csoportnak. Bővebben: lásd előző téma. 

Nincsen cég. A TT egyének organikusan szerveződő közössége. Működésükhöz még nincsen „központi” cégre szükség. 

Természetesen. Sőt közös programok-találkozók is lesznek… A női körök férfi változatát Törzsasztaloknak hívjuk. Bővebb info és jelentkezés: torzsasztal.org.

12 LÉPÉS + MENTOR

1. Tapasztalatunk, hogy a boldogtalanság mindig azt jelenti, hogy korszakváltás időszerű. Oka ennek, hogy az ember elavult Célhoz ragaszkodik – másképp: félelem (hibás függésből fakadó halogatás) a probléma. Az emberi Út célja nem a „függés legyőzése”, hanem a függés evolúciója: ami a Helyes Célhoz vezet. 

2. A hibás (elavult) függés legyőzéséhez az AA féle 12 lépéses megközelítést hatékonynak tapasztaljuk, és ezért használjuk. 12 lépéses Lajtorja csoport Női Kör tagok számára Budapesten elérhető. 

3. A 12 lépéses munkához a tagok az úton előrébb járó mentort is választhatnak, akivel személyesen dolgoznak.

4. Bővebb információ erről: gyere el egy Női Körbe!

Tökéletlenek 12 Mérföldköve

A helyzetünk tisztább értése és a tennivalók jobb azonosítása érdekében az utat mérföldkövekre bontottuk. 

Tökéletlen vagyok. Bevallom ezt. Eltévedtem, kisiklottam, megreccsentem. Karrier, magánélet, egészség… letepert az élet. Valamit valahol elrontottam, és nem találom egyedül az Utam, az Ügyem, a Helyem, a Küldetésem – nem sikerült a kihívásaim megoldjam…

Igazságra törekszem. Boldogtalanságom oka, hogy titkoltam a kihívásaimat. Ezt értettem meg. Egyedül próbáltam az életemet megoldani, és ez az arrogancia, ami másoktól elválaszt. Elkezdtem őszintén felvállalni magam, a tetteimet, a gondolataimat és az érzéseimet. Igazat cselekszem, és igazat beszélek… 

Figyelni kezdtem. Más emberekre, a világra, magamra. Nekem szóló üzenetekre. Figyelmemmel arányban egyre jobban értem a múltat, magamat és más embereket az életemben. Dühöm ezzel arányban enyhült. Nem rontottam el mégsem, és mások sem rontották el, hanem “az élet történt csak” velünk…

Választottam magam. Arra jöttem rá, hogy vak vagyok, és hogy ezért nem boldogulok. Vakságom oka – a múlt még fel nem dolgozott terhei, a még meg nem értett történések súlya mellett –, hogy előre nem látok tisztán, mert nem látok a vágyaimon túl. Vissza kell szerezzem, el kell nyerjem a látásomat…

 Megnyugodtam. Meg tudtam engedni a vágyaimat, meg tudtam engedni magamat, nincsen már bennem olyasmi, amit tapasztalni szeretnék, és még nem tapasztaltam. Túlzásba estem, és ez nem volt jó, mert káoszt eredményezett. Most a Rendre figyelek…

Szabad vagyok. A múlt többé nem köt, mert megértettem. Magamat és a múltam szereplőit is. Többé nem szégyellem, ami történt, és nem is haragszom. Hanem hálás vagyok. A múlt és a jelen dolgaiban egyre tisztábban látok, de a jövő mégis ködös. Szabad vagyok, de már nem akarok szabad lenni…

 

Alávetettem magam. Azt ismertem fel, hogy az ÉN helyem, a Cél-Ügy-Küldetés is csak egy vágy, amit magamnak és magamért akarok. Tehát önközpontúságban, tehát önimádatban vagyok, még mindig, és amíg ez így marad, addig nem fogok tudni továbblépni – ezért nem tudok továbblépni…

A Jóisten kegyelme kiáradt rám az által, hogy hasznos lehettem. Konkrét más embereknek, konkrét és belőlem fakadó módon. Nem mérlegeltem, hogy ebből mi lesz, hanem bevonódtam, gondolkodás nélkül áldoztam-adtam-tettem-kockáztattam, és végre most hasznosnak, hasznosságom mentén részesnek éreztem magam…

Jól vagyok. Őszinte önfelvállalás által sikerült magamat jobban elfogadni, tetteim által, Mentorom és Közösség segítségével lettem jobban. Mások tapasztalatai segítettek a nagyobb rendet meglátni, aminek pokoljárás, kiábrándulás, igazodás és végül életem nagy fordulópontja: a hasznosság katarzisa lett eredménye…

Hasznosság és részesség katarzisát éltem meg, spontán tett nyomán, amit el többé senki nem vehet. Így akarok élni. Így fogok élni. A múltat elfogadva immár a jövő foglalkoztat, de fokozódó erőm fókuszt még csak időszakosan talál. Ura vagyok az életemnek, de hova adjam magam… 

Ugrottam. Hasznos vágytam lenni, kerestem a módot, ahogy a világban – Isten nagy tervében – a magam kicsi helyén hasznos lehetek, és megvan. Lelkesít egy Cél. Az oda vezető út szűk talán kicsit, és mindenképp veszélyes, de tudom, hogy az enyém… 

Elengedtem. Akartam minden erőmmel, és elvégeztem, amit kellett, munkában és közösségeim tagjaként is: a jó harcot megharcoltam – égtem és égettem. Döbbenetes élmény, hogy a csinálás és harc évei után most nemcsinálás és béke a feladatom…

Megfeleltetés a korszakos ábrának:

 – 

I. Minták Csődje 

1-4. – Amazon 1 („Istennő”)

II. Szabadság Tetőzése

5-7. – Amazon 2 („Sárkány”)

III. Ráció Halála

8-10. – Hölgy

IV. Hit Ugrása

11. – Világszép

V. Akarat Feladása

12. – Királyné

A fenti szöveg a mérföldkövek rövidített változata.

Garancia

Garantálom a változást. HA csak mersz őszinte lenni. Mert az igaz beszédre az ember igaz reakciókat kap, ami által egyre tisztábban látjuk a helyes utat.

Joós István

Megfontolásra

Mindenkinek vannak kihívásai. De óriási a különbség azok között, akik ezeket egyedül próbálják megoldani, és azok között, akik használják mások tapasztalatait… 

Egyedül küszködni végzetes arrogancia, ami önkínzás és szadizmus forrása.